Tərtərdə qida məhsullarının konservləşdirilməsi, həmin məhsulların saxlanılması və istifadəsi zamanı sanitariya-gigiyena norma və qaydalarına riayət olunması ilə bağlı əhali arasında təşviqat və maarifləndirmə işləri aparılıb
Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 29 aprel 2019-cu il tarixli, 1143 nörməli Sərəncamı ilə təsdiq olunmuş “Azərbaycan Respublikasında qida təhlükəsizliyinin təmin edilməsinə dair 2019–2025-ci illər üçün Dövlət Proqramı”nın 10.12.3-cü bəndində qida məhsullarının konservləşdirilməsi, həmin məhsulların saxlanılması və istifadəsi zamanı sanitariya-gigiyena norma və qaydalarına riayət olunması ilə bağlı əhali arasında təşviqat və maarifləndirmə işlərinin aparılması nəzərdə tutulub.
Bununla əlaqədar Tərtər Rayon İcra Hakimiyyətinin əməkdaşları və Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin Qarabağ Regional Bölməsinin Heyvan Sağlamlığı və Baytarlıq Nəzarəti sektorunun böyük məsləhətçisi Abdulla Qəhramanov tərəfindən əhali arasında təşviqat və maarifləndirmə işləri aparıb.